Om Weronica

Konstnären som leker fram bilder i fantasi, kreativitet och är tacksam för konsten. Weronica använder måleriet som ett uttryck för att beskriva livet i känslor och stämningar.

Hon arbetar i akryl på jute, linné och bomull. I hennes bilder är struktur i form av sand, spackel och glitter och av olika slag viktigt. Den ger målningarna en tredimensionell framtoning. Från dragna linjer kommer impulser som sätter färg, form och struktur åt bilden. Motiv kommer först senare i målarprocessen.

Det handlar om att inte begränsa sig själv, utan se möjligheter och se det som vill komma. Går det att förändra världen till det bättre genom konsten? Det tror hon och vill förmedla det viktiga budskapet. Medmänsklighet, dela det konstnärliga fenomenet och att ge den till andra är genomgripande. Det förekommer hjärtformade tecken och uttryck i hennes konst. Weronica vill sprida kärlek genom konsten. Hon vistas dagligen i naturen, går med sina hundar längs med havet och i skogen. Att lyssna till fåglars sång, se träd och lövverk, stenar och sand, snäckor ja, allt ger inspiration åt måleriet. Naturen ger mycket och när man rör på sig får man bra idéer och rensar hjärnan.

Att vara modig och följa en vilja, en önskan och dröm har varit och är centrala hörnstenar i konstnärens liv. Det är viktigt att våga, vara modig och göra det hon ibland är rädd för. Hennes rädsla har varit att släppa taget och våga leva sin dröm. Det är både magiskt och läskigt samtidigt alldeles förförande älskvärt.

Måleriet och naturen hänger så nära samman. Naturen är betydelsefull och närmsta granne. Där finns kraft och tröst. Bra vandringskor, en klokt packad ryggsäck och målargrejorna med gör livet lättare som medmänniska och konstnär. Hon packar sin ryggsäck för att vara i kärlek, kunna förlåta och vara vaksam på sina tankar.

Weronica Enlund
Norrtälje

Sekretesspolicy. Kontakta mig


© Copyright 2024, Weronica Enlund